Amaryllis

Amaryllissen zijn het bewijs dat u ook in de winter van bloemen kunt genieten. Amaryllissen zijn bolbloemen die in de huiskamer tot bloei komen en daar dan prachtig stralen, een heerlijk feest van kleur in de wintertijd. Bekijk ons assortiment van amaryllis bollen.

Waarom een amaryllis?

Alle soorten van de amaryllis zijn zo prachtig dat zelfs wij geen favoriet kunnen aanwijzen. Maar zoals vaak bij mooie dingen draait het om één ding: tijd. Het duurt nu eenmaal even voordat uw bloembol een teken van leven vertoont, namelijk acht weken. De amaryllis heeft letterlijk tijd nodig om op te bloeien. Net als het kind dat een volwassene wordt, of de rups die in een vlinder verandert. Vaak raken mensen teleurgesteld of denken dat zij iets niet goed hebben gedaan omdat er maar niets lijkt te gebeuren, terwijl het eigenlijk prima gaat met hun amaryllis, het duurt alleen wat langer voordat er een resultaat zichtbaar is dan bij de gemiddelde kamerplant. Maar geloof ons wanneer wij zeggen dat de amaryllis een paar weken wachten dubbel en dwars waard is. Kijk maar eens naar de foto’s bovenaan deze pagina. Een amaryllis kan werkelijk iedere ruimte nieuw leven inblazen met haar schoonheid.

Zoals u ziet verkopen wij talloze soorten van de amaryllis, met exotische en creatieve namen die tot de verbeelding spreken. Alle kleuren van de regenboog zijn beschikbaar, dus het is vrijwel onmogelijk dat u niet een soort vindt die bij u en uw interieur past. Goed, het kan voor beginners misschien wat moeite kosten om een amaryllis op te kweken, maar daar zijn wij voor. Een grotere expert op het gebied van de amaryllis moet nog geboren worden. Op Fluwel.nl staat genoeg informatie om u op weg te helpen. Dus twijfel niet langer, maar geef deze prachtige exotische planten met Zuid-Amerikaans temperament een plek in uw huis!

Amaryllis kopen

Bij ons kunt vanaf de herfst amaryllissen bestellen, wanneer de bollen klaar zijn om hun geboorteplek te verlaten en een nieuw leven te beginnen in uw woonkamer of tuin. Ze zijn op het moment van bestellen, dankzij de beste verzorging van onze experts, zo goed als mogelijk voorbereid op hun latere groei. Het enige wat u hoeft te doen is te zorgen voor voldoende water en warmte, maar ook weer niet te veel. U krijgt van Fluwel.nl de hoogste kwaliteit amaryllissen.

Wil een amaryllisbol niet groeien dan kunnen wij voor vervanging zorgen, mits u er natuurlijk zelf alles aan heeft gedaan om uw bloembol op te kweken en het echt niet wil lukken. 

Amaryllis overhouden

Wat doet u met uw amaryllis als hij is uitgebloeid? Dan kunt u de amaryllis 'overhouden'