Nieuw

Amaryllis Winter Cranberry

Hippeastrum Cranberry
per stuk
€ 7,50
Beschikbaar vanaf 01-11-2021

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Gegevens
Bolmaat/omvang
32 cm
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Herfst, Winter
Planthoogte
40 - 50 cm
Kleur
Rood
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Nee
  • Bestel 3 voor € 21,00 en bespaar € 1,50
  • Bestel 10 voor € 65,00 en bespaar € 10,00

Omschrijving

Dat was even schrikken toen de kweker en veredelaar van deze en vele andere mooie Amaryllissen mij vertelde dat hij ging stoppen. Maar gelukkig, Bram van Staalduinen stopte alleen met de teelt, de veredeling gaat door.

‘Al meer dan 50 jaar loop ik, met plezier overigens, te ploeteren in deze kassen’ wist hij mij te vertellen. Nu wordt het tijd om rustig aan te doen en lekker te gaan veredelen. Mijn bedrijf verkoop ik met bollen en al en bij een bevriende Amaryllis kweker huur ik een kappie (zo noemen ze een afdeling in een kas) om mijn zaailing te planten en lekker te veredelen.

Dat deed mij heel veel deugd want ik kom al jaren met heel veel plezier bij Bram op een bakkie en ik vind dat hij echt mooie Amaryllissen op de markt brengt. Hij weet zijn Amaryllissen een eigen identiteit te geven; een meer losse bloemvorm met een natuurlijke uitstraling en spannendere kleuren.

Winter Cranberry is een van zijn meest recente introducties en het zou mij niets verbazen als menig consument haar net zo mooi vindt als ik.