Amaryllis Red Reality

Amaryllis Merlot
per stuk
€ 8,50
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd
Bloeiperiode
December
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Gegevens
Bolmaat/omvang
32 cm
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Herfst, Winter
Planthoogte
40 - 50 cm
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja
  • Bestel 3 voor € 24,00 en bespaar € 1,50

Omschrijving

De eerste naam die kweker Ben van Geest op het planthoutje van deze Amaryllis schreef was Bordeaux. ‘Goede wijn behoeft geen krans’ zal hij hebben gedacht; dus we noemen haar Bordeaux. Maar het schijnt dat Bordeaux ook een kleuraanduiding is en kleuraanduidingen mogen niet als naam worden gebruikt volgens de commissie van nomenclatuur.

Geeft niets, dan noemen we haar Merlot, ook een lekker wijntje. Maar helaas, het comité van naamgeving kwam wederom in opstand; Merlot is zo veel ingeburgerd als naam voor een druif, dat schept verwarring. Het klinkt bijna als een Amaryllis een druif noemen. Dat wordt te ingewikkeld voor de consument volgens de bureaucraten van de naamgeving.

Dit jaar schrijft kweker Van Geest “Red Reality” op het planthoutje, deze naam lijkt de realiteit te worden. Mooie naam, maar eigenlijk ook wel jammer, deze Amaryllis is meer dan goed genoeg om een echt grote naam als Bordeaux of Merlot te dragen. Een fantastisch fluweel rode kleur op grote bloemen die worden gedragen door stevige stelen. Echt een toppertje.