Amaryllis Evergreen

Amaryllis Evergreen
per stuk
€ 8,50
De bloembollen worden binnen 1 week geleverd
Bloeiperiode
December
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Gegevens
Bolmaat/omvang
30 cm
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Herfst, Winter
Planthoogte
50 - 60 cm
Kleur
Groen
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja
  • Bestel 3 voor € 24,00 en bespaar € 1,50
RHS Award of Garden Merit
Meer uitleg

Omschrijving

Groene bloemen hebben door de jaren heen toch een speciaal plekje weten te veroveren in mijn hart. Ik weet het, van een bloem verwacht je dat ze kleur heeft, al is het wit of zwart, maar toch … groene bloemen hebben ook iets. De bescheiden en natuurlijke uitstraling heeft toch wel iets moois.

Evergreen is een snelle en energieke Amaryllis, zodra u haar in de warmte zet begint ze te groeien. Ze is dan ook zeer geschikt om als droge bol in bloei te laten komen. Als u een bol in een diepe vaas zet of met z’n drietjes in een schaal legt zult u snel beloond worden met haar exotische bloemen. Met een klein laagje water onderin de vaas of op de schaal, net voldoende om haar wortels nat te houden, zal ze het nog iets beter doen, maar echt nodig is het niet.

Evergreen bloeit altijd even gemakkelijk en haar groene bloemen verbazen mij altijd weer door hun enorme houdbaarheid. Zet haar wel, als de stelen aan het groeien zijn, goed in het licht. De snelgroeiende stelen hebben namelijk de neiging om in de richting van het licht te groeien. Vooral als ze tegen een donkere muur staan kunnen ze behoorlijk krom worden. Als ze in het volle licht staan is dit veel minder het geval.

Ziet u het toch gebeuren dat de stelen krom in de richting van het licht gaan groeien, draai dan de pot om de paar dagen een halve slag in de rondte zodat ze weer de andere kant op gaan groeien.