Alliums

Alliums zijn er in veel verschillende soorten, kleuren en vormen. Fluwel.nl heeft voor u de meest populaire en interessante alliumsoorten geselecteerd. Alliums worden ook wel sieruien genoemd en ze hebben de voorkeur aan een zonnige plek in uw tuin, maar ze kunnen ook goed in de halfschaduw groeien. Alliums zijn ware blikvangers in de tuin en ze laten zich uitstekend combineren met vaste planten omdat ze bijzondere vormen en kleuren hebben die vaak voor contrast in de tuin kunnen zorgen. Als u sieruien via Fluwel.nl gaat bestellen dan kunt u de hele zomer van deze mooie bloemen in uw tuin genieten. Over het algemeen trekken deze planten ook veel insecten aan, maar u kunt deze planten natuurlijk ook als snijbloemen gebruiken.

Alliums planten en verzorgen

Alliums planten is eenvoudig. De beste tijd voor het planten van uw alliumbollen is de herfst, want dan is er nog geen vorst die de tuingrond kan binnendringen. Tijdens de winter mag de tuingrond niet te nat zijn, anders gaan de bloembollen in de grond wegrotten. Er zijn ook alliumsoorten die zich sterk kunnen uitbreiden. Deze kunt u dan ook prima voor verwildering in uw tuin gebruiken. Denkt u er ook aan dat het terugsnoeien van deze planten ten koste gaat van de bloei van dat jaar. Tenslotte staan sieruien graag op een leemachtige grond. Mocht u zandgrond in uw tuin hebben dan kunt u de plantgaten met kleimineralen vermengen, daardoor zullen uw alliumbollen nog veel beter gaan groeien.

Alliums kopen

Bij Fluwel.nl bieden wij verschillende alliumsoorten aan, die in de kleuren wit, roze, blauw of geel verkrijgbaar zijn. Maak uw keuze uit de verschillende bloemvormen, kleuren en groeihoogtes. De zeer hoog groeiende allium komt eigenlijk als solitairplant bijzonder goed tot zijn recht. De wat lagere sieruien, kunnen ook in combinatie met andere planten in uw tuin staan. Er zijn dus genoeg manieren om sieruien en andere bloembollen op een opvallende manier te planten. U kunt deze bloembollen ook eens tussen uw vaste planten in uw tuin zetten. Hierdoor kunt u een natuurlijk en afwisselend effect bereiken. Sieruien zijn ook bijzonder decoratief in droogboeketten.

De verschillende alliumsoorten die u in onze webwinkel van Fluwel.nl kunt vinden zijn door ons geselecteerd omdat ze allemaal bijzondere kwaliteiten hebben. Natuurlijk vindt u bekende maar ook minder bekende soorten in ons assortiment. Alliums kopen doet u bij Fluwel.nl! Onze prachtige alliumbollen produceren schitterende compact bloeiende bloemen op prachtige hoge stelen, een echte blikvanger voor elke tuinliefhebber. Wij hebben natuurlijk ook nog andere geweldige bloembollen voor u geselecteerd die het uitstekend in uw tuin zullen doen, zoals tulpenbollen, narcissenbollen, amaryllisbollen of dahliabollen. Ons assortiment is groot, dus u zult bij ons beslist de juiste bloembollen voor uw tuin tegenkomen.