Alliums planten

De alliums zijn onze sieruien, vrolijke gekleurde bollen die op hun lange stengels boven alles uitsteken. Sommige soorten leveren ons eetbare gewassen, maar andere worden vooral gewaardeerd om hun mooie uiterlijk. De ui heeft een lange en interessante geschiedenis, maar het zou te ver voeren die nu helemaal uiteen te zetten. Er zijn zeker 300 soorten bekend, wat veel van ons misschien vreemd in de oren klinkt. Wij zijn vaak alleen de uien gewend waar wij mee kunnen koken. Maar wij van Fluwel.nl laten u graag kennis maken met een aantal andere soorten van het geslacht allium en natuurlijk vertellen we u ook meer over het planten van alliums.

Uien als bloemen in de tuin

Veel klanten waarderen de allium omdat de soorten op verschillende momenten in het jaar bloeien. Niet alleen in de vroege lente of in de zomer, maar ook in de periode hier tussenin. Door alliumbollen te planten kunt u een normaal gesproken ‘bloemloze’ periode overbruggen en bijna het hele jaar door een prachtige tuin hebben. Alliums houden van een goed gedraineerde bodem en staan, wanneer zij eenmaal bloeien, graag de hele dag door in de zon. U kunt veenmos, compost of gecomposteerde mest toevoegen aan de grond om de drainage te verbeteren. Maar geen zorgen, een beetje vocht kan absoluut geen kwaad. Als de voeten van de allium maar niet te nat worden, dan zit u goed. Graaf een ondiepe geul van circa vijftien centimeter diep en maak de grond goed los alvorens u gaat planten. Leg de bollen met de punt omhoog in de grond en strooi er enkele centimeters aarde overheen. Geef de bloembollen altijd een beetje water na het planten. Volgt u deze stappen, dan moet alles goedkomen en heeft u binnen een aantal maanden mooie alliums in uw tuin staan.

Mooie alliums in uw tuin
Voor de allerbeste kwaliteit alliumbollen
De alliums zijn onze sieruien

 Alliums online kopen bij Fluwel

Voor de allerbeste kwaliteit alliumbollen bent u bij ons aan het juiste adres. Alle bekende soorten vindt u in ons assortiment, maar ook enkele zeldzame soorten die u maar op weinig plekken kunt vinden. Dus of u nu beginnend allium liefhebber bent of ze al jaren in uw tuin heeft staan en uw verzameling wilt uitbreiden, bij ons bent u van harte welkom. Alliums bestellen kan haast niet eenvoudiger dan in onze webshop. Bent u nog niet overtuigd, dan kunt u reviews lezen van een aantal van onze tevreden klanten. Of kijk naar de prachtige foto’s die op de landingspagina voor alliums staan en kijk eens of u een soort ziet die u goed bevalt. Er is meer dan genoeg keuze. Er zijn soorten met extra lange stengels en grote bollen, maar ook wat kleinere. Als potplant is de allium dan weer niet zo geschikt, dus op een balkon of terras zal hij het niet erg goed doen. Het is een echte tuinplant die zich pas echt thuis voelt in de volle grond.

Mocht u graag onze andere bloemen nog bekijken, voordat u een keuze maakt, blader dan gerust nog even door onze catalogus. Wij verkopen behalve alliums ook nog prachtige tulpen, narcissen, dahlia's, lelies, hyacinten en nog veel meer bloemen!