Alliums

Uien die uitblinken: alliums zijn schitterende, spectaculaire bolbloemen die uit bloembolletjes groeien die gewoon aan de keuken-ui verwant zijn. Dat is toch leuk om te bedenken bij de aanblik van deze kleurige reuzen. Alliums hebben de wind mee, er is steeds meer interesse voor bijzondere allium-soorten en bij Fluwel kunnen wij, door onze goede contacten met de beste kwekers, volop aan die vraag voldoen.

Alliums zijn aandachttrekkers, dus als u ze in de tuin plant, kunt u er zeker van zijn dat ze op gaan vallen. U zult vast reacties krijgen! De echte bloemenliefhebber vindt dat natuurlijk juist geweldig. Alliums zijn bolbloemen voor liefhebbers. Bij Fluwel vinden we het natuurlijk mooi om te zien dat de alliums steeds populairder worden. Dat betekent dat er steeds meer echte bloemenliefhebbers zijn, mensen zoals wij dus. Dubbel genieten!

Geschiedenis van de allium (sierui)

Veel mensen kennen alleen de typische alliumsoorten met hun kenmerkende paarse bloemen, maar er bestaan talloze andere varianten, waarvan u er een aantal in onze webshop kunt vinden. Om nu de vraag te beantwoorden die op dit moment kwelt: ja, sommige uien van deze soort zijn ook daadwerkelijk eetbaar. Deze zijn natuurlijk totaal anders dan de uien die we gewend zijn en die speciaal voor de consumptie worden gekweekt. Wist u trouwens al dat de ui een rijke geschiedenis heeft? Zij stonden bij de Romeinen voor de overwinning en brachten dus geluk. De Egyptenaren zagen de ui als symbool voor de eeuwigheid, dankzij het feit dat een ui is opgebouwd uit meerdere rokken. Maar uien werden ook in huizen opgehangen om boze geesten en andere kwade wezens buiten de deur te houden, net zoals knoflook tegen vampiers schijnt te helpen.

Allium soorten

Er bestaat veel onderlinge variatie tussen de alliumsoorten die wij verkopen. Sommige soorten, zoals de allium Globemaster, hebben stengels die wel een meter hoog kunnen worden, met daarbovenop grote paarse bloembollen. De allium Molly Jeannine is een soort die juist klein en compact blijft, maar wel de show steelt met haar gele kleur. Het ligt er maar net aan waar u naar op zoek bent. Aan ons aanbod zal het in ieder geval niet liggen. U zoekt en wij zullen vinden. Bent u bijvoorbeeld helemaal verliefd geworden op de allium-familie maar wilt u uw portemonnee niet ongelukkig maken, dan kunt u kiezen voor de soort allium nigrum. Een goede groeier die, omdat zij makkelijk te telen is, goedkoper is dan de meeste andere soorten. De kleur is weliswaar niet spectaculair, maar dit kan juist een voordeel zijn wanneer u al bloemen in de tuin heeft staan.

Waar u ook voor kiest, de allium zal u zeker niet teleurstellen. Alle soorten gedijen goed in ons klimaat en hebben geen behoefte aan een uitgebreide verzorging. U heeft er weinig werk aan, maar kunt wel iedere lente genieten van de prachtigste bloemen. Hoe prettig is dat? Wilt u meer lezen over alliums? Bijvoorbeeld over alliums planten, alliumbollen of alliums kopen? Kijk dan even verder op onze website of klik op deze links.

Allium kopen

Wij kunnen ons niet voorstellen dat u inmiddels niet overtuigd bent van de bijzonderheid van de allium. Hopelijk heeft zij uw hart voor zich gewonnen, zoals dat ook bij ons is gebeurd! Wilt u zelf alliums aanschaffen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. U ziet dat de bloeiperiode van de allium de laatste helft van mei tot en met de eerste helft van juni is, u kunt de allium dan ook pas vanaf de maand mei bestellen. Bestellen bij ons is eenvoudig en kost u weinig tijd, want wij weten dat u een druk leven leidt. Daarnaast kunt u altijd bij ons terecht voor meer informatie. Wij geloven dat er geen slechte vragen bestaan en zijn überhaupt al enthousiast dat u zich interesseert voor bloembollen, dus stel uw vragen gerust!