Alliumbollen

Alliumbollen

Allium wordt in het Nederlands ook vaak sierui genoemd. Er bestaan heel veel verschillende soorten allium, die lang niet allemaal geschikt zijn voor in de tuin. Wij hebben voor u alvast een selectie gemaakt van sieruien die wel mooi tot hun recht komen in de tuin. Aan ons assortiment kunt u al zien dat dit nog steeds een grote verzameling van verschillende soorten bloembollen is. Dat is maar goed ook, want er moet natuurlijk nog wel genoeg te kiezen zijn!

Allium soorten

De meest bekende soort sierui is waarschijnlijk de allium giganteum, die wij ook verkopen. Deze bloem kan een indrukwekkende hoogte van anderhalve tot bijna twee meter bereiken! De bloemen bloeien in een bol, die wel vijf centimeter in doorsnee kan zijn. Deze soort is een geweldige blikvanger in elke tuin met zijn mooie, paarse kleur.

Als u geen behoefde heeft aan zulke hoge bloemen, dan hebben wij gelukkig nog steeds een hoop keuze voor u. Onze allium sphaerocephalon wordt bijvoorbeel maar maximaal 70 cm hoog. Natuurlijk is dit voor een bloem nog steeds een indrukwekkende hoogte en ook de allium sphaerocephalon zal dan zeker de blikken van voorbijgangers naar uw tuin trekken.

Allium soorten
Allium in de tuin
Alliumbollen online kopen

 

Een andere leuke soort, die we even los willen benoemen is de allium unifolium eros. Deze soort wordt nog wat minder hoog dan de vorigen en is dus handzamer in de tuin. Wat wij zo leuk vinden aan deze soort, zijn de eigenwijze bloemetjes. Deze kleine, lilakleurige bloemen groeien, net als de meeste alliums, in een bolvorm. Maar waar bijvoorbeeld de allium giganteum echt een massieve bol is, heeft de allium uniforlium eros een opener groeivorm en bloemetjes die alle kanten op groeien.

Allium in de tuin

Er zijn heel veel soorten allium en allemaal hebben ze andere eigenschappen. Een aantal dingen komen wel overeen. Alle alliums houden veel van zonlicht en u kunt dan ook het beste op een zonnige plek de alliums planten. Alliums groeien goed tussen vaste planten, maar moeten wel met hun kopje erbovenuit steken. sierui-soorten kunnen het beste geplant worden in de herfst en bloeien vrij laat in de zomer. Meestal eind juni en juli. Voor specifieke informatie over de afzonderlijke soorten, kunt u altijd op de verschillende soorten klikken. Onder ‘details’ staat alle praktische informatie die u nodig heeft en bij ‘bloeitijd’ vindt u, uiteraard, de bloeiperiode van deze bloemen.

Sierui

Alliumbollen online kopen

Bij Fluwel vinden wij allium absoluut vallen onder de ‘bijzondere bollen’. Één blik op de prachtige bloemen van deze sieruien verraad waarschijnlijk al wel waarom ze hierbij horen en ook bij de favorieren van Carlos staan. Deze prachtige bloemen kunt u nu ook gemakkelijk in uw tuin krijgen. U kunt namelijk moeiteloos alliums bestellen via onze webshop.

Eerst nog even verder kijken voor u een bloemsoort voor uw tuin kiest? Bekijk ook onze tulpen, narcissen, dahlia's of blauwe druifjes.