Allium Pinball Wizard

Allium Pinball Wizard
per 5 stuk(s)
€ 9,50
Beschikbaar vanaf 15-05-2022

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
Maart
April
Mei
Juni
Juli
Augustus
Gegevens
Bolmaat/omvang
18 cm
Lichtbehoefte
Zon, Half schaduw
Planttijd
Herfst
Planthoogte
100+ cm
Plantdiepte
10 - 15 cm
Kleur
Paars
Geschikt voor pot
Nee
Snijplant
Ja
  • Bestel 25 voor € 43,75 en bespaar € 3,75

Omschrijving

Een nieuwe ster aan het Allium front, en wat voor een. De Pinball Wizard tovert prachtige, mooi symmetrische bloemen tevoorschijn ter grootte van een flinke grapefruit.

De Pinball Wizard lijkt op het eerste gezicht veel op de Globemaster maar het verschil is dat ze een dag of 10 eerder bloeit en een goede 15 centimeter langer wordt.

In mijn ogen is ze net iets sierlijker, de verhouding tussen de steellengte en de bloemgrootte is wat vriendelijker voor het oog. Ook geeft ze de indruk ietsje gemakkelijker terug te komen, maar of dat echt zo is moet de tijd nog uitwijzen. Natuurlijk ook een minpuntje ten opzichte van de Globemaster; haar bloemen zijn iets minder vol en iets kleiner.

Al met al een prachtige sierui die het zeker waard is om een keer uit te proberen. En wat ik interessant vind aan de Pinball Wizard is dat ze de bloeiperiode van de ‘grote’ Alliums zo’n 10 dagen vervroegd. Pinball Wizard bloeit eind mei / begin juni als eerste, daarna komt de Globemaster, dan de Ambassador en als laatste, het is inmiddels juli komt de Allium giganteum in bloei.